Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csülkös bableves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» kb 70 dkg bab
» 1csülök
» 2db sárgarépa
» 2 db fehérépa
» 2 db hagyma
» 15-20 szem egész fekete bors
» 3-4 gerezd fokhagyma
» babérlevél
» pirospaprika
» só
» 10dkg szalonna
» 3evőkanál liszt
» zellergumó
» 1db paradicsom egészben
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csülköt és a babot előző este beáztatom.
Másnap egy jó nagy fazékba felteszem főni a csülköt, teatojásba belepakolom a fokhagymát a babérlevelet, a zöldség zöldjét és és a borsot. Félpuhára főzöm a csülköt a teatojással együtt.

Ekkor jöhetnek a só, a zöldségek és a bab. Karikára vágott sárgarépa, fehérrépa, ha van felkockázott zellergumónk akkor azt is bátran belerakhatjuk, én egy paradicsomot is belerakok egészben (a végén könnyen kidobhatom, hiszen nem fő szét). Így is főzöm kb fél órát.

Ha úgy érezzük, hogy a csölök megfelelően megfőtt, kiszedjük a levesből, kicsontozzuk ízlés szerinti nagyságú darabokra vágjuk és visszaöntjük a levesbe.

Rántást készítünk. Én nem vagyok híve az olajnak, ezért apróra vágott szalonnát pirítok, és az abból kisülő zsírban aranysárgára pirítom a vöröshagymát. Belekeverek még 3 evőkanál lisztet, és vigyázva hogy le ne égjen továbbpirítom. A végén a tűzről lehúzva belekeverek 2 kávéskanál pirospaprikát is. Összekutyulom, és 2 deci hideg vízzel csomómentesen elkeverem. Ezt folyamatos kevergetés mellet beleöntöm a levesembe.

Már csak a csipetkét kell beleraknom, és készen is vagyok.
Megjegyzés / tipp:

Friss foszlós kenyeret adok mellé.Nyáron bográcsban készítem .
0 komment 16 ember kedveli xamada
2012.03.01 23:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
babot előző, zöldség zöldjét, teatojással együtt, végén könnyen, csölök megfelelően, abból kisülő, tűzről lehúzva, csipetkét kell, csomómentesen, belerakhatjuk, Összekutyulom, pirospaprikát, továbbpirítom, pirospaprika, vöröshagymát, paradicsomot, babérlevelet, kicsontozzuk, zellergumónk, visszaöntjük, felkockázott, aranysárgára, teatojással, megfelelően, Belekeverek, belekeverek, belepakolom, kevergetés, paradicsom, folyamatos, beleraknom, teatojásba, kidobhatom, babérlevél, 1csülök, sárgarépa, fehérépa, hagyma, szem egész fekete bors, gerezd fokhagyma, babérlevél, pirospaprika, 10dkg szalonna, 3evőkanál liszt, zellergumó, paradicsom egészben,
Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonya.
0 komment 14 ember kedveli
Tökös-mákos rolád narancsos-mascarponés krémmel...
0 komment 5 ember kedveli
Debreceni sült oldalas
0 komment 4 ember kedveli
Narancsleves habgaluskával-ahogy én készítem-
0 komment 14 ember kedveli
Tonhalkrémmel töltött uborka !
0 komment 5 ember kedveli
Hagymatokány
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszos keksztekercs...az unokáim kedvence...
11 komment 468 ember kedveli
Finomfőzelék
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 12 ember kedveli
Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke
0 komment 9 ember kedveli
Káposztás rétes
2 komment 3 ember kedveli
Töltött kacsanyak...
0 komment 6 ember kedveli
Csokoládés golyók
0 komment 1 ember kedveli
Cseresznyés palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Sült gríz
0 komment 3 ember kedveli
Kelt copfocskák
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.